Jesień w końcu nadeszła. Za oknem szarówa - zimno, mokro, wietrznie... Jednym słowem: nieprzyjemnie. Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! To świetny okres na zupy :). Dzisiaj przedstawiam Wam prosty przepis na przepyszny krem brokułowy.
Składniki:
250g brokułów
2 łyżki serka typu Bieluch
2 średnie ziemniaki
ok. 2 szklanek bulionu warzywnego z kostki (ja używam ekologicznego - możecie go dostać np. w Rossmanie)
0,5 cebuli
odrobina oleju rzepakowego
średnia grahamka
dwa małe ząbki czosnku
Bułkę przekroić na pół i zapiec w tosterze lub piekarniku. Jeszcze ciepłe grzanki natrzeć przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku wymieszanym z odrobiną soli.
Zupkę zagryzać grzankami czosnkowymi.
Po takiej zupie nie będą Wam straszne żadne jesienne przeziębienia :).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz